Atron Hata Kodları
F01 Hata Kodu
Aşırı ısınma arızası.
►► Tesisat su sıcaklığı 98°C üzerinde ise veya eşanjör bölgesindeki sıcaklık 125°C nin üstünde ise bu sorun yaşanır. Aşırı ısınma arızası olarak bilinir ve limit termostatın emniyet amacı ile devreye girdiğini belirtir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak servis öncesi kalorifer vanalarına ve tesisat vanalarına bakabilirsiniz. Vanalar kapalı durumda ise açmanız gerekir. Peteklerden ise en az 3 tanesini mutlaka kullanmanız gerekir. Vanalar açık durumda ise kombinizi birkaç defa resetleyin. Resetleme uygulamasından sonra da arıza durumunda düzelme durumu olmaz ise; ana eşanjörde, üç yollu vanada, pompada arıza durumu olabilir. Kalorifer tesisatında ya da filtresinde tıkanıklık olabilir. Net teşhis yapılması ve arızanın çözümlenmesi için Demirdöküm Servisi yardımı almanızı öneriyoruz.
F02 Hata Kodu
Sıcak su sensör problemi.
►► Bu arıza durumunda cihazınız muhtemelen sıcak su vermeyecektir. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan uzman yardımı almak gerekir. Sıcak su ntc sinde, ntc kablolarında ya da borularında sorun olabilir. Arıza tespiti ve onarımı adına uzman yardımı almalısınız.
F03 Hata Kodu
Kalorifer devresi gidiş suyu sensör problemi.
►► Kalorifer devresi gidiş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda sensör bağlantılarında da problem olabilmektedir. Sensör borularında nem durumu olabilir. Tespit ve arıza onarımı için servis yardımı almalısınız.
F04 Hata Kodu
Ateşleme ve iyonizasyon problemi.
►► Cihazın ateşlemeyi başarılı bir şekilde yapamadığını belirtmektedir. Bu sorunu yaşıyor iseniz ilk olarak dairenizde gaz olup olmadığına bakın ocağınız doğalgazlı ve çalışıyor ise dairede gaz var demektir. Kombinize de gaz geldiğinden emin olmak adına kombi yanındaki gaz vanasını kontrol etmelisiniz. Vana kapalı ise ya da gaz vanaları kapalı ise mutlaka açın. Son olarak cihazınızı resetleyiniz. Bu uygulamalardan sonra bir düzelme olmaz ise bu durum da servis desteği almanız gerekmektedir. Genelde çok sık karşımıza çıkan bu arıza durumunda; anakart, gaz grubu, iyonizasyon ateşleme elektrotlarında sorun olabilmektedir. Teşhis uzman servis ekipleri tarafından yapılmalıdır. Bu yüzden mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F05 Hata Kodu
Hava akışında sorun var.
►► Demirdöküm Atron model kombiler hermetiktir. Hermetik olduğu için hava akışı fan ile sağlanır. Bu arıza durumunda ise; fan, prosestat ya da anakartta problem olabilmektedir. Yine de teşhis ve müdahale için uzman yardımı alınmalıdır.
F06 Hata Kodu
Kalorifer devresi dönüş suyu sensör problemi.
►► Kalorifer sistemine ait dönüş suyu sensöründe arıza olduğunu belirtir. Bu gibi durumlarda teknik açıdan arıza tespiti gerekir. Sensörde, sensör bağlantılarında ya da sensör kablolarında sorun olabilir. Tespit ve onarım için mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F07 Hata Kodu
Gaz grubu arızası.
►► Bu arıza durumunda servis öncesi ekranın altında bulunan reset düğmesine basarak birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme işlemlerinden sonra arızada düzelme durumu olmazsa eğer teknik açıdan gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın net tespit edilmesi ve onarılması için uzman desteği almanız gerekir.
F08 Hata Kodu
Kalorifer gidiş sensöründe aşırı ısınma sorunu.
►► Kalorifer devresi su sıcaklığının 95°C üstüne çıkması sebebi ile yaşanan arıza durumudur. Bu durumda kombi altındaki tesisat vanaları ve dairenizde bulunan kalorifer vanaları mutlaka açık olmalıdır. En azından 3 kaloriferi mutlaka kullanılır durumda olmanız gerekir. Vanaları ona göre açmalı ve sonrasında resetleme işlemi uygulamalısınız. Yaptığınız kontrol ve uygulamalardan sonra düzelme olmaz ise cihazı kapatarak bir süre kadar suyun soğumasını beklemelisiniz. Daha sonrasında kombiyi yeniden açın. Sorun devam ediyorsa mutlaka uzman yardımı alın.
F09 Hata Kodu
Prosestatta kısa devre durumu.
►► Fan çalışmıyor ama buna karşın prosestat kontakları kapalı ise bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda sorun prosestat ile alakalı olabilir. Prosestat dışında elektronik kart da arızalı olabilir. Arızanın net teşhis edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka servis yardımı almalısınız.
F10 Hata Kodu
Tesisat su basınç hatası.
►► Tesisat su basınç problemidir. Bu arıza durumunda Atron model kombinin sol altına bakın ve bar göstergesini kontrol edin. Bar göstergesi 1 bar altında ya da 2.5 bar üzerinde olabilir. Yani düşük veya yüksek olabilir. Atron kombi basıncı 1 barın altını gösteriyor ise; sağ alt tarafta monteli olan mavi doldurma musluğunu sola çevirip açmalı ve basıncı 1.5 e kadar çıkarmalısınız. Basınç 2.5 barın üstünü gösteriyor ise; Atron kombiye en yakın kalorifer havasını alarak basıncı düşürmelisiniz. İşlemleri yaptıktan sonra doldurma musluğunu veya kalorifer hava alma müşürünü kapatmayı unutmayın. Arıza düzelmez ise resetleme işlemini uygulayın. Reset sonrasında da sorunda düzelme olmaz ise servisi arayarak teknik açıdan yardım alabilirsiniz.
F11 Hata Kodu
Devirdaim problemi.
►► Tesisat gidiş-dönüş suyu sıcaklığı arasında ısı farkı 40°C ise bu sorun yaşanır. Ekranda direk F11 arıza kodu yanıp söner. Bu durumda petek vanalarının ve tesisat vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. Vanaların açık olmasına karşın arızanın devam ettiği durumlarda devir daim pompasında sorun olabilir. Bu arıza durumunda teknik açıdan servis yardımı almanız gerekir. Cihaza servis gelene kadar herhangi bir müdahalede bulunmayın.
F12 Hata Kodu
Düşük voltaj sorunu.
►► Şebeke gerilimi 165 V altına düştü ise bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda bir süre bekleyerek cihaza reset de dahil olmak üzere bir müdahalede bulunmamalısınız. Otomatik resetleme işlemi yapılacaktır. Bekleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise; anakart yanmış ya da hasar görmüş demektir. Genelde bu gibi arıza durumlarında anakart sorunu ile karşılaşılmaktadır. Anakarta müdahale edilmesi açısından Demirdöküm Servisi yardımı almalısınız. Müdahale sonrasında arıza çözümlenmiş olur fakat sorun tekrar edebilir. Yani yeniden yaşanabilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak voltaj düzenleme görevinde olan Kombi Regülatörü kullanımını tavsiye etmekteyiz.
F13 Hata Kodu
Tesisat devresi sensörleri sıcaklık farkı.
►► Tesisat dönüş suyu sıcaklığı gidiş suyu sıcaklığından 7°C fazla ise bu sorun yaşanır. Sensörler arası sıcaklık farkı olarak adlandırılır. Bu sorunda cihaza müdahalede bulunmadan arıza tespiti ve onarımı için uzman desteği almalısınız.
Kategoriler:Genel