Genel

DemirDöküm Nitron Arıza ve Hata Kodları

Nitron Hata Kodları

F1 Hata Kodu

Emniyet termostatı sorunu.

►► Aşırı ısınma limit termostat problemidir. Bu sorunda kombi içinde bulunan su sıcaklığı yüksek olduğu için emniyet termostatı devreye girerek cihazı bloke etmiştir. Bu gibi durumlarda cihaz eğer kalorifer modunda ise; kalorifer vanalarına ve kombi altındaki tesisat vanalarına bakmalısınız. Vanaların açık yöne doğru çevrili olması gerekir, değilse mutlaka açın. Daha sonrasında resetleme işlemi yapabilirsiniz. Arıza durumunda yine bir düzelme olmuyor ise; tesisat tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı, ana eşanjör arızalı, pompa sıkışmış ya da üç yollu vanada problem olabilir. Sorunun tespit edilmesi ve çözümlenmesi için Demirdöküm Servisi aramanız gerekir.

F2 Hata Kodu

Sıcak su sensöründe problem.

►► Sıcak su ntc sinde sorun olduğu zaman bu problem yaşanır. Sıcak su ntc sinin yanı sıra ntc kablolarında sorun olabilir veya ntc soruları nemlenmiş olabilir. Teknik açıdan net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

F3 Hata Kodu

Kalorifer sensöründe problem.

►► Kalorifer ntc sinde sorun olabilir. Teknik açıdan sensörün yanı sıra bağlantı ve borularda da problem olabilir. Arıza ancak yerinde tespit edilebilir. Tespit sonrası onarım için uzman desteği almalısınız.

F4 Hata Kodu

Ateşleme başarısızlığı.

►► Ekranda F4 arıza kodu ile birlikte RESET yazısı da belirir. Cihaz bu arıza durumunda ateşleme yapmaz ve bu sebeple çalışmaz. Bu arıza durumunda önce dairenizdeki gazı kontrol etmelisiniz. Gaz vanaları açık durumda ise resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme işleminden sonra da sorun düzelmezse Demirdöküm Servisi aramanız gerekir. Ateşleme sorunlarında; gaz grubu, iyonizasyon ve ateşleme elektrodunda ayrıca anakartta sorun olabilir. Arızanın net tespit edilmesi açısından yerinde görülmesi gerekir. Bu yüzden uzman desteği almalısınız.

F5 Hata Kodu

Atık gaz sisteminde sorun var.

►► Hava akış sorunu diyebiliriz. Nitron model kombiler hermetiktir. Yani hava akışı fan aracılığı ile sağlanır. Bu arıza durumunda fan, anakart ve prosestat arızalı olabilir. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi açısından uzman Demirdöküm Servisi desteği almalısınız.

F6 Hata Kodu

Dış hava sensöründe problem.

►► Dış hava sensörü olmayan kombiler de vardır olan kombiler de vardır. Kombinizde dış hava sensörü varsa eğer arızalanmış olabilir. Dış hava sensörü yoksa eğer elektrik aksağında bir sorun olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramanız gerekir.

F7 Hata Kodu

Hava akış sensöründe bağlantı problemi.

►► Hava akış sensörü Nitron model kombilerde prosestattır. Prosestat arızasında sorun elektronik kart ile alakalı da olabilir, bağlantılarda da sorun olabilir. Net teşhis yapılması ve arızanın giderilmesi için Demirdöküm Servisi yardımı almalısınız.

F8 Hata Kodu

Fanda hareket yok.

►► Nitron kombilerde hava akışına yardımcı olan fanın hareketsiz olduğunu yani çalışmadığını belirtir. Bu arıza durumunda fan arızalı olabilir veya elektronik kartta problem olabilir. Net arıza tespiti yapılması ve arızanın giderilmesi amacı ile servisi aramanız gerekir.

F9 Hata Kodu

Kablolama problemi.

►► Prosetat kablosu köprülenmediğinde bu sorun yaşanır. Bu gibi durumlarda teknik açıdan arızanın hem teşhisi hem de çözümü için uzman desteği almanız gerekmektedir.

F10 Hata Kodu

Basınç hatası.

►►  Nitron kombi su basıncının düşük veya yüksek olduğunu belirtir. Arıza kodu ile anahtar sembolü olur ise basınç düşük demektir. Arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü yanıp sönüyor ise basınç yüksek demektir. Nitron kombi basıncı düşük ise sol altta monteli durumda olan siyah doldurma musluğunu sola çevirmeli ve basıncı 1,5 bara kadar artırmalısınız. Nitron kombi basıncı yüksek ise en yakın radyatörün havasını almalı ve basıncı düşürmelisiniz. İşlemi yaptıktan sonra doldurma musluğunu veya hava alma müşürünü mutlaka kapatın. İşlemlerin ardından arızada düzelme olmaz ise resetleyebilirsiniz. Resetleme sonrasında arıza düzelmediğinde ya da işlemi yapamadığınızda servisi arayabilirsiniz.

F11 Hata Kodu

Sirkülasyon problemi.

►► Nitron kombide sirkülasyon yani devir daim sorunu olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda petek vanaları ve tesisat vanaları kontrol edilmelidir. Vanaların kapalı olmadığından emin olmanız gerekir. Kapalı ise açmalısınız. Vanalar açık ise mutlaka servis yardımı alın. Pompa arızalı olabilir ya da elektronik kartta sorun olabilir. Tespit ve onarım uzmanı tarafından yapılmalıdır.

F12 Hata Kodu

Şebeke gerilim hatası.

►► Şebeke geriliminin 165 V altında olduğunu belirtir. Genelde her mevsim karşılaşılabilen arızalardan biridir. Daireye ya da kombiye gelen voltaj düşük olabileceğinden bir süre kadar beklemeniz gerekir. Daha uzun süre beklemenize rağmen düzelme olmaz ise servisi aramalısınız. Bu süre zarfında cihaza müdahale etmemelisiniz. Otomatik resetleme işlemi yapılır. Sorun düzelmezse eğer elektronik kartta problem olabilir. Müdahale için de Demirdöküm Servisi ile görüşmeniz gerekir. Yalnız arıza tekrar edebilir ve bu sorunla yeniden karşılaşabilirsiniz. Bu yüzsen önerimiz Kombi Regülatörü cihazı kullanmanızdır. Kombi regülatörü voltajı düzenler ve bu sorunu yaşamanıza engel olur.

Kategoriler:Genel

Tagged as: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s